خط ویژه

٠٢١88596011

خط ویژه

02188596011

برق صنعتی

آشنائی با برق صنعتی و کاربردهای آن

فهرست مطالب

برق صنعتی را می توان به عنوان یکی از گسترده ترین و پیچیده ترین مباحث مربوط به برق در سراسر جهان شناسایی کرد. اگر ما بخواهیم تا این مدل از انواع برق را به صورت دقیق شرح دهیم، باید بگوییم که برق صنعتی به برقی گفته می شود که در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کلی، همانطور که از نام برق صنعتی و باتری صنعتی مشخص است، این ابزار ها می توانند برای مدیریت منابع برقی در موقعیت های صنعتی و تجاری مختلف مورد استفاده قرار گیرند. برق صنعتی در خانه ها کاربرد نداشته و ویژگی های خاصی را نیز در خود جای داده است. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع برق صنعتی و کاربرد های آن هستید، ادامه مقاله امروز ما را از دست ندهید.

برق صنعتی
برق صنعتی

برق صنعتی چیست؟

قبل از هر چیز، بیایید تا به یک سوال مهم پاسخ دهیم: برق صنعتی چیست؟ همانطور که در قسمت اول هم به این مسئله مهم و کلیدی اشاره کردیم، در ساده ترین حالت ممکن برق صنعتی به یک شاخه مهم از انواع برق گفته می شود که در صنایع و موقعیت های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کلی، برق صنعتی می تواند برای راه اندازی دستگاه های صنعتی کاربرد داشته باشد. زمانی که ما به دنبال استفاده از یک سری تجهیزات خاص در دنیای صنایع مختلف هستیم، باید بتوانیم به درستی سیستم های مورد نیاز راه اندازی نماییم. عدم راه اندازی سیستم ها و تجهیزات مورد نیاز می تواند مشکلات زیادی را برای صنایع مختلف ایجاد نماید. اینجاست که استفاده از برق صنعتی به مسئله ای مهم تبدیل می شود.

برق صنعتی می تواند برای کنترل جریان برق وارد شده به کارگاه ها و کارخانه های مختلف کاربرد داشته باشد. به خاطر داشته باشید که این نسخه از برق، می تواند در موقعیت های مختلفی کاربرد داشته باشد. لازم به ذکر است که نیروی برق معمولا در دو دسته بندی اصلی یعنی خانگی و صنعتی تقسیم می شود. هر کدام از این دسته بندی ها نیز یک سری ویژگی های خاص و کلیدی را در خود جای داده اند. برقی که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد، برق سه فاز بوده و سر و صدای زیادی دارد. این برند ارزان قیمت است و برای استفاده از آن شما نیازی به پرداخت هزینه سنگینی ندارید. در عوض، برق خانگی به شاخه ای برق گفته می شود که تک فاز بوده، انرژی زیادی ندارد و نسبتا گران قیمت تر از برق های مخصوص صنعت می باشد. به خاطر داشته باشید که برق صنعتی در یک سری موقعیت های خاص همچون راه اندازی آسانسور ها هم مورد استفاده قرار گیرد.

pic1 3
کاربرد های برق صنعتی

مهم ترین کاربرد برق صنعتی چیست؟

شاید برای شما هم سوال پیش بیاید که به صورت دقیق، مهم ترین کاربرد برق صنعتی چیست؟ در پاسخ به این سوال، باید بگوییم که مدل ها و ساختار های مختلف برق مخصوص صنعت می تواند در موقعیت های مختلفی مورد استفاده قرار گیرد. در ساده ترین حالت ممکن، این برق می تواند برای روشن کردن و راه اندازی تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. به خاطر داشته باشید که برق مخصوص صنعتی، گاهی اوقات به تجهیزات پر هزینه ای نیاز دارد. البته که مهندسین برق صنعتی می توانند در دیگر شاخه های کاری هم فعالیت خود را شروع کنند.

مطمئنا راه اندازی تجهیزات مربوط به صنایع، تنها کاربرد برق صنعتی نیست. مهندسین حاضر در این شاخه کاری می توانند در دیگر زمینه ها هم مشغول به کار شوند. به عنوان مثال، مهندسین فعال در زمینه برق مخصوص صنایع، می توانند در زمینه تولید و طراحی تجهیزات صنعتی هم فعالیت کنند. بالاخره طراحی و ساخت انواع تجهیزات صنعتی کار راحتی نیست. افراد برای اینکه بتوانند در این شاخه از کار موفقیت زیادی به دست آورند، باید به راحتی و بدون هیچ مشکل خاصی نسبت به انجام فعالیت هایی همچون طراحی تجهیزات تخصصی اقدام نمایند. انواع رله، پی ال سی و تابلو برق صنعتی از جمله مهم ترین تجهیزاتی هستند که در این زمینه مورد استفاده قرار می گیرند.

در نهایت، آخرین کاربرد برق صنعتی مربوط به راه اندازی آسانسور و سایر وسایل روزمره می باشد. متاسفانه استفاده از برق خانگی برای راه اندازی انواع آسانسور یا درب اتوماتیک می تواند مشکلات زیادی را برای شما ایجاد نماید. در نتیجه، متخصصین فعال در این زمینه همواره در حال استفاده از برق صنعتی در جهت راه اندازی تجهیزات و صنایع مورد نیاز خود هستند. پس، برق مخصوص صنعت آینده خوبی داشته و در زمینه های مختلفی هم مورد استفاده قرار می گیرد.

pic2 2
تاریخچه برق صنعتی

بررسی تاریخچه برق صنعتی

برق صنعتی همیشه یکی از رایج ترین انرژی های موجود در دنیا به حساب نمی آمده است. داستان این نسخه از برق، به قرن 19 میلادی باز می گردد. پس از انقلاب هایی که در اروپا رخ داد و تحولاتی که در این منطقه ایجاد شد، مهندسین برق تصمیم گرفتند تا یک شاخه از برق را برای راه اندازی صنایع مختلف به کار گیرند. سال 1880 اولین نوع لامپ رشته ای تولید شد. در مراحل بعدی، تجهیزات مربوط به برق پیشرفت های زیادی کردند تا اینکه بالاخره توانستند در جهت راه اندازی تجهیزات مکانیکی و صنعتی به کار گیرند. نقش این شاخه از برق در قرن 20 میلادی خیلی پر رنگ تر از حالت عادی شد. با جنگ جهانی دوم و تحولات قاره اروپا، دانشمندان توانستند روش های بهینه ای را برای مدیریت این برق ایجاد نمایند.

مزایا و معایب استفاده از برق صنعتی چیست؟

البته که برق صنعتی می تواند مزایا و معایب زیادی را در خود جای داده است. هر کدام از این مزایا و معایب، به نحوی خاص بر روی فعالیت های مهندسین تاثیر گذار خواهند بود. اولین مزیت برق صنعتی مربوط به قیمت آن است. برق مخصوص صنایع ارزان قیمت بوده و برای استفاده از آن شما نیازی به پرداخت هزینه های سنگین نخواهید داشت. به خاطر داشته باشید که این برق در موقعیت های مختلفی هم مورد استفاده قرار می گیرد. دومین مزیت برق صنعتی مربوط به داشتن قدرت بالا است. همانطور که گفته شد، این برق سه فاز بوده و به راحتی می تواند تجهیزات و ابزار های صنعتی سنگین را راه اندازی نماید. سومین مزیت این مدل از انواع برق مربوط به انتقال سریع تر آن است. انتقال برق صنعتی در مقایسه با برق خانگی نسبتا راحت تر و سریع تر است.

البته که این مدل از انواع برق، یک سری معایب خاص را نیز در خود جای داده است. به عنوان مثال، در مقایسه با برق خانگی این نسخه از برق به شدت خطرناک بوده و می تواند آسیب های زیادی را به بدن انسان وارد نماید. جدا از این مسئله، برق مخصوص صنایع مختلف به گونه ای طراحی شده است تا فقط برای راه اندازی تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار گیرد. در نتیجه، سر و صدای تجهیزات و لوازم مربوط به این برق نسبتا بیشتر از دیگر نسخه های برق می باشد. همه این موارد می توانند روند راه اندازی و استفاده از پروژه های مختلف را تحت تاثیر خود قرار دهند.

pic3 4
آینده برق صنعتی

آینده برق مخصوص صنعت چگونه است؟

برای افرادی که علاقه مند به دنیای برق صنعتی هستند، همیشه آینده این شاخه از کار یک مسئله مهم به حساب می آمده است. به صورت کلی، آینده برق صنعتی به شدت خوب پیش بینی می شود. این شاخه از برق ویژگی های مثبت زیادی داشته و شما با خیال راحت می توانید آن را برای راه اندازی صنایع مختلف به کار گیرید. از آنجایی که کشور های صنعتی و کشور های رو به رشد هماره به این تجهیزات و مهندسین مخصوص مدیریت آنها نیاز دارند، آینده برق مخصوص صنعت به شدت خوب پیشبینی می شود. به صورتی که شما می توانید این شاخه از برق را برای انجام فعالیت های خاصی همچون مهاجرت به کار گیرید.

البته که همه چیز بستگی به خود شما و مهارت هایتان دارد. در صورتی که مهارت های شما در زمینه مدیریت برق صنعتی خوب باشد، خیلی راحت می توانید در این زمینه موفق شوید. لازم به ذکر است که برق مخصوص صنعت می تواند زیر شاخه های متنوعی هم داشته باشد. شما باید بهترین زیر شاخه را بر اساس علایق خود انتخاب و نسبت به ورود به بازار کار اقدام نمایید. پس، جهت کسب بیشترین بازدهی ممکن شما لزوما باید آینده برق صنعتی را به درستی پیشبینی نمایید. از نظر اکثر کارشناسان آینده کاری مهندسین این برق به شدت خوب می باشد.

مهم ترین تجهیزات برق صنعتی کدام اند؟

همانطور که در قسمت های قبل تر هم به این مسئله به شدت مهم و کلیدی اشاره کردیم، تجهیزات برق صنعتی ابزار های کاربردی و مهمی به حساب می آیند که می توانند در دسته بندی های متنوعی تقسیم شوند. هر کدام از این دسته بندی ها، یک سری کاربرد ها و ویژگی های خاص را نیز در خود جای داده اند. کنتاکتور یکی از مهم ترین تجهیزات این برق به حساب می آید. کنتاکتور می تواند برای قطع و وصل کردن جریان الکتریکی یک سایت خاص مورد استفاده قرار گیرد. به خاطر داشته باشید که این وسیله از سه قسمت بوبین، تیغه و محفظه تشکیل شده است. جدا از این مسئله، این محصول می تواند در دسته بندی های متنوعی به فروش برسد.

pic4 2
مهم ترین تجهیزات برق صنعتی کدام اند؟

منبع تغذیه UPS به عنوان دومین دسته بندی مهم و پر اهمیت برق صنعتی به حساب می آید. این محصول که شباهت های زیادی با باتری صنعتی دارد، به شما اجازه می دهد تا انرژی مورد نیاز ماشین های بزرگ یا ابزار های صنعتی مختلف را تامین نمایید. به خاطر داشته باشید که منبع تغذیه UPS می تواند در دسته بندی ها و مدل بندی های متنوعی هم به فروش برسد. در نتیجه، برای خرید شما باید به دنبال بهترین مدل ها باشید.

از جمله دیگر تجهیزات مهم برق صنعتی می توان به انواع رله بی متال، کلید های حرارتی، شاسی، ترمینال ریلی، کلید های اتوماتیک و غیره اشاره کرد. مطمئنا هر کدام از این ابزار ها یک سری کاربرد های خاص داشته و شما می توانید آنها را در یک موقعیت خاص هم مورد استفاده قرار دهید.

وظیفه مهندسین برق صنعتی چیست؟

البته که مهندسین برق صنعتی می توانند وظایف مختلفی را بر عهده داشته باشند. به صورت کلی، در اولین مرحله این افراد همواره باید به دنبال راه اندازی تجهیزات مورد نیاز برای کنترل این برق باشند. همانطور که گفته شد، برق صنعتی خطرناک است. این برق ولتاژ زیادی داشته و می تواند انرژی فوق العاده ای را نیز در خود جای داده باشد. در صورتی که تجهیزات به درستی آماده سازی نشوند و شروع به کار نکنند، احتمال اینکه شما برای استفاده از این برق با مشکلات جدی مواجه شوید افزایش پیدا خواهد کرد.

البته که مهندسین این شاخه از برق فقط وظیفه راه اندازی تجهیزات را بر عهده ندارند. این افراد می توانند نقشه ها و شرایط پروژه را مورد بررسی قرار دهند و سپس بر اساس وضعیت پروژه، راه حل های متنوعی را برای بهبود وضعیت آن ارائه کنند. به خاطر داشته باشید که برق صنعتی اهمیت زیادی دارد ولی گاهی اوقات می تواند کمی پیچیده شود. همین مسئله هم باعث شده تا کار مهندسین فعال در این زمینه اهمیت زیادی هم پیدا نماید. در صورتی که شما هم به دنیای برق صنعتی علاقه مند هستید، بهتر است که در بهترین دوره های آموزشی شرکت نمایید.

پر کاربرد ترین ابزار های برق صنعتی کدام اند؟

در نهایت، شما باید به خاطر داشته باشید که تجهیزات برق صنعتی، همگی پر اهمیت بوده و کاربرد های زیادی دارند. مشخص کردن بهترین و مهم ترین ابزار به کار رفته در این شاخه از مهندسی برق کار دشواری است. چرا که همه این ابزار ها و تجهیزات به نحوی خاص روند فعالیت های شما را تحت تاثیر خود قرار می دهند. پس، اگر شما هم به دنبال استفاده از تجهیزات مخصوص مدیریت برق صنایع هستید، لزوما باید با انواع این تجهیزات آشنایی داشته باشید.

pic5 3
برق صنعتی چیست؟
کلام آخر

در این مقاله ما سعی کردیم تا یک سری اطلاعات مهم در مورد تجهیزات برق صنعتی و چیستی آن را در اختیار شما قرار دهیم. مطمئنا این شاخه مهم و پر کاربرد از برق تا به امروز توانسته تا زندگی انسان ها را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر خود قرار دهد. اکثر پیشرفت هایی که در زمینه های مختلف تکنولوژی ایجاد شده است، فقط به خاطر این برق شکل گرفته اند.

برای مطالعه مقالات بیشتر با ایران باتری همراه باشید.

خرید باتری ماشین همراه با ارسال و نصب رایگان
مقایسه، بررسی، انتخاب و خرید باتری ماشین از ایران باتری